2009. március 21., szombat

A következő (ápr.4.) foglalkozáson TEGOLÁS HÁZAT készítünk!

Ő lesz az:
(A fotó sajnos nem tökéletes, mert a földre téve fényképeztem vagyis felülről, de majd csinálok jobbakat a foglalkozáson igaz?)


A foglalkozás pontosan 14 órakor kezdődik, díja: 3.500,-Ft.

Annyit tennék még hozzá, hogy ez az összeg a hozzávaló anyagok árát fedezi. Hogy még együtt meg is csináljuk? Hmm.....talán így többen megszeretik ezt a nálunk még kevéssé ismert dolgot.
Ez a lényeg nem?:-)
Olyan sokan nézegették már az általam elkészített tegolákat és láttam, hogy töprengenek, hogy vajon bele merjenek-e fogni. Volt olyan aki megvette a hozzávalókat, de végül nem állt neki megcsinálni. Hát most mi megcsináljuk, abban minden résztvevő biztos lehet.:-)







FINOMVONALAS REPESZTŐ

Végre! Most már van, kapható! (a két 20ml-s üveg együtt 400,-Ft, az 50 ml-s 800,-Ft)

Persze első dolgom volt kipróbálni nekem is a Pentacolor finomvonalas repesztőjét.

Csináltam egy üvegtányért szalvétával.......








........ és egy háncsdobozt decoupage papírral a tetején.
A doboz oldalát bordóra festettem majd szivaccsal fekete festéket maszatoltam rá. Hogy ne legyen olyan kontrasztos, bronz színnel tompítottam rajta. A bordó és a fekete akril volt. A bronz....hát az nálam megint a bronz Marabu kontúr.:-) Mit csináljak, ha én ezt szeretem?!
Egyébként csak ajánlani tudom mindenkinek, olyan jó vele dolgozni. Rákenem a szivacsra és már lehet is maszatolni, antikolni.







A repesztés folyamatáról olvastam egy-két hajmeresztő leírást. Néhányan ki tudja miért, kissé túlmisztifikálják ezt a technikát, pedig nem nehéz, aránylag gyors és ami a fő, hogy szép látványos a végeredmény.
Én nem mennék bele a részletekbe, inkább ajánlanám a Hobbilabor oldalát ez ügyben, ahogy már máskor is tettem. Érthető, pontos korrekt leírás.

Az üvegtányéron használt finomvonalas repesztő leírása is megtalálható ugyanott.




Elkészültek a kulcstartók








Kicsit megkésve tudok beszámolni a "kulcstartós" foglalkozásról, mert a gépem sajnos felmondta a szolgálatot, megfosztva magát tőlem.
Mivel már idejétmúlt a dolog, rövid leszek.

A háromrészes képkeretet beborítottuk (decoupage ragasztóval) fehér rizspapírral. A keretet és a hosszúkás lapot is. Nem volt nehéz mert különálló a két darab.
Ezután ráragasztottuk a keretet a lapra. Itt-ott megcsipeszeltük, hogy ne csússzon szét.

A Decománia rizspapíron kiválasztottunk 3 olyan képecskét, amiből két példány található.

A kettőből az elsőt felragasztottuk a kiválasztott keretbe, majd könnyített levegőn száradó gyurmából kis bogyógat tettünk azokra a helyekre, amit ki szerettünk volna emelni.
Pl. az ajtón lógó kabát, kalap. Vagy a kerti padon a párna, stb..
A gyurma alatt és felett is ragasztóztunk. Nem vártuk a száradásra, mert a fölé tett, második képből kivágott részletet ráhelyezve, formáztuk. A formázás alatt azt értem, hogy nyilván nem egy kerek bogyót hagytunk a párna közepén, hanem szépen elnyomkodtuk a párna teljes szélességében. A növényeknél az ecset szálaival felülről (persze óvatosan!) nyomkodtuk a rátett mintát, így "borzasra" formálódott a gyurma.

Mikor ez elkészült, akkor kis kavicsokkal, kövekkel díszítettük a három képet. Persze a képnek megfelelő mennyiségben és méretben.
Száradás után kis festés következett, mert elkerülhetetlen, hogy néhol a gyurma túlnőtt a mintán, vagy kicsit több került alá a kelleténél ezért fehérlett. A minta színeit használva ezt sikeresen eltüntettük.
Végül jöhetett az akasztók becsavarása. Minden kép alá kettőt tettünk.
Aztán az egész képet lekentük Pentart matt lakkal.

Hát így valahogy.......:-)

Nem mondom, hogy osztatlan örömet okoztam ezzel a babra munkával, de a végén ez valahogy mindig feledésbe merült.

No és akkor, még pár kép:











2009. március 4., szerda

Következő foglalkozás témája:

Egyedi kulcstartó készítése 3D-s képekkel.
(Decomania rizspapír és levegőn száradó gyurma felhasználásval)

........kis "ujjgyakorlat" a tegola készítése előtt.:-)

Időpontja: 2009.március 14. 14 óra. (1.900,-Ft)

Szeretettel várok minden bátor résztvevőt!:-)