2008. október 5., vasárnap

Sokszor elhangzó kérdések.





Sokszor nézelődök a neten magam is, főleg a kreatív-hobbi dolgokkal kapcsolatban. Sok-sok érdekes információhoz lehet így jutni. Érdekes látni, hogy ki hogyan és miként készít el dolgokat, miként magyarázza azt. Olyan ez mint a főzés szerintem. Az étel neve ugyanaz (vagy hasonló) de az ízek, a fűszerezés mégis más.

Egy olyan személy van jelenleg számomra aki szerintem a "szakma" egyik (azt nem mondom, hogy legelismertebb sajnos) legalaposabb ismerője. Ő Léhner Csilla a Hobbilabor c. blog írója.
A vele való beszélgetés mindenki számára inspiráló lehet/ne/. Figyelme, tudása mindenre kiterjedő és alapos. A munkái csodálatosak.

Épp az imént olvastam a blogját. Olvasói kérdésekre válaszol. Paszta, biogél, kisüthető gyurma stb. kérdésekben.

Nála jobban leírni, elmagyarázni nem tudnám, ezért ajánlom mindenki figyelmébe.

Itt olvasható.

A boltban én is tapasztalom, hogy mennyire tanácstalanok néhányan az anyagokkal, technikákkal kapcsolatban.
Fontosnak tartom, a kifogástalan tájékoztatást. Csak azzal szabad(na) foglalkozni, amit ismerünk, kipróbáltunk, használunk.

Helytelen anyagok használatával, a technikák, műveletek hiányos ismeretével, kudarc érhet bennünket és elveszi a kedvet a további tevékenykedéstől.

Egy egyszerű példa:

Ha valaki nem tudja, hogy a matricafesték száradáskor veszít a térfogatából, vagyis vékonyodik, akkor az órákon keresztül készített minta bizony összetapad, mikor le akarja húzni a műanyag fóliáról.
De! Ha ezt meg szeretné előzni és fogalma sincs, hogy mennyire kell vastagon felvinnie, akkor a legjobb, ha száradás után berakja kb. 1 percre a mélyhűtőbe. Kemény lesz és magától leválik a fóliáról. Gyorsan rá kell tenni az ablakra, hűtőre, csempére, üvegre stb. és kezünk melegétől már vissza is nyeri rugalmas állagát és szépen megtapad. Vigyázat, amíg kemény viszont könnyen törik!

Van még néhány, majd folytatom..............







Nincsenek megjegyzések: