2009. május 10., vasárnap

Múlt századi pillanatok képekben (foglalkozás)



Úgy alakult a dolog, hogy az idő szűke miatt, két képet készített mindenki. Nem is számoltam többre. Megbeszéltük, hogy aki szeretné, az egy egyeztetett időpontban bejön és elkészíti a harmadikat is, meg még esetleg javítgatja, finomítja a már elkészített két képet.

A viháncolás, viccelődés, hozott süti elkapkodása után nekiláttunk a munkának........

A vásznat (24 x 24) lealapoztuk fehér+okker+barna akrilfesték keverékével. Száradás után a kivágott képeket decoupage technikával felragasztottuk.

A következő színekkel dolgoztunk: terrakotta, fehér, barna, fekete, okker.

A terrakottával "foltoztuk" itt-ott, hogy legyen az egésznek egy meleg fénye, igazodva a képek hangulatához.
A feketével árnyékoltunk. A festéket kézzel/papírtörlővel vagy vízzel és világosabb festékkel ráfestve tompítottuk, halványítottuk.

Döcögősen indult, lévén nem csinált még ilyet senki, ám aztán a megbeszéltek alapján ki-ki ízlése, vérmérséklete alapján belendült.
Megint csak azt kell mondjam, hogy hiába volt az egyforma anyag, egyforma színek, ugyanazon instrukció, mégis teljesen más alkotások születtek.
Élmény volt figyelni.:-)

Volt aki másként képzelve a fényeket, teljesen más oldalról árnyékolt. Volt aki világosabb tónusban, volt aki sötétebben képzelte el.
Ellenben a végén egyetértettünk abban, hogy mindannyian egy olyan dolgot hoztak létre, amiről előtte nem gondolták volna, hogy sikerül.:-)

Igazából ez csak egy kis kitérő volt, az eddig megszokott foglalkozások során. Hisz decoupage papírral már nem egyszer dolgoztunk. A mostani kép elkészítésének célja az volt, hogy kicsit közelebbről is megismerkedjünk a színekkel, ezek harmóniájával, a térben elhelyezéssel és a festékek megfelelő használatával.
Másként kellett most fogni az ecsetet, más ecsetet használtunk, másként kellett festeni vele, más módon használni a színeket, mint a megszokott decoupage technika alkalmazása során.

A képeket egy rövid videóra tettem, minden egyéb magyarázó szöveg nélkül.

A lányoknak pedig gratulálok!:-)


Nincsenek megjegyzések: