2009. március 21., szombat

Elkészültek a kulcstartók








Kicsit megkésve tudok beszámolni a "kulcstartós" foglalkozásról, mert a gépem sajnos felmondta a szolgálatot, megfosztva magát tőlem.
Mivel már idejétmúlt a dolog, rövid leszek.

A háromrészes képkeretet beborítottuk (decoupage ragasztóval) fehér rizspapírral. A keretet és a hosszúkás lapot is. Nem volt nehéz mert különálló a két darab.
Ezután ráragasztottuk a keretet a lapra. Itt-ott megcsipeszeltük, hogy ne csússzon szét.

A Decománia rizspapíron kiválasztottunk 3 olyan képecskét, amiből két példány található.

A kettőből az elsőt felragasztottuk a kiválasztott keretbe, majd könnyített levegőn száradó gyurmából kis bogyógat tettünk azokra a helyekre, amit ki szerettünk volna emelni.
Pl. az ajtón lógó kabát, kalap. Vagy a kerti padon a párna, stb..
A gyurma alatt és felett is ragasztóztunk. Nem vártuk a száradásra, mert a fölé tett, második képből kivágott részletet ráhelyezve, formáztuk. A formázás alatt azt értem, hogy nyilván nem egy kerek bogyót hagytunk a párna közepén, hanem szépen elnyomkodtuk a párna teljes szélességében. A növényeknél az ecset szálaival felülről (persze óvatosan!) nyomkodtuk a rátett mintát, így "borzasra" formálódott a gyurma.

Mikor ez elkészült, akkor kis kavicsokkal, kövekkel díszítettük a három képet. Persze a képnek megfelelő mennyiségben és méretben.
Száradás után kis festés következett, mert elkerülhetetlen, hogy néhol a gyurma túlnőtt a mintán, vagy kicsit több került alá a kelleténél ezért fehérlett. A minta színeit használva ezt sikeresen eltüntettük.
Végül jöhetett az akasztók becsavarása. Minden kép alá kettőt tettünk.
Aztán az egész képet lekentük Pentart matt lakkal.

Hát így valahogy.......:-)

Nem mondom, hogy osztatlan örömet okoztam ezzel a babra munkával, de a végén ez valahogy mindig feledésbe merült.

No és akkor, még pár kép:











Nincsenek megjegyzések: